Krem z prawdziwków jest super. Naprawdę. Szczególnie z chrupiącymi grzankami przygotowanymi na dużej ilości masła…
Świeże grzyby pokroiłem na kawałki i wrzuciłem do bulionu. Im więcej grzybów tym smak zupy będzie intensywniejszy. Ja dziś użyłem pełnej garści świeżych i kilku sporych suszonych prawdziwków na ok. 2 litry wywaru. Do tego dorzuciłem małą posiekaną drobno czerwoną cebulę. Całość gotowałem przez ok. pół godziny, tak żeby grzyby i cebula zmiękły i oddały cały swój smak. Następnie wszystko zmiksowałem i dodałem sporo świeżo zmielonego pieprzu i ok. 100 ml śmietanki 18%. Uwielbiammm.
Świeże grzyby pokroiłem na kawałki i wrzuciłem do bulionu. Im więcej grzybów tym smak zupy będzie intensywniejszy. Ja dziś użyłem pełnej garści świeżych i kilku sporych suszonych prawdziwków na ok. 2 litry wywaru. Do tego dorzuciłem małą posiekaną drobno czerwoną cebulę. Całość gotowałem przez ok. pół godziny, tak żeby grzyby i cebula zmiękły i oddały cały swój smak. Następnie wszystko zmiksowałem i dodałem sporo świeżo zmielonego pieprzu i ok. 100 ml śmietanki 18%. Uwielbiammm.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz