piątek, 21 sierpnia 2009

Łososiowe jaja

Może jajeczko? Apetyczna przekąska dobrze się sprawdza o każdej porze dnia czy nocy. Nawet bardziej w nocy, albo wieczorem, kiedy mamy gości. Zapraszam na jajka faszerowane pastą z łososia.



6 jaj
10 dag łososia wędzonego (najlepiej kupić filet i rozprawić się z nim jak na poniższym obrazku)
3 łyżeczki majonezu (tylko proszę, nie Kieleckiego…)
3 łyżeczki musztardy
koperek
pieprz, sól

Ugotowane na twardo jajka przekroiłem na pół a następnie delikatnie pozbawiłem je żółtek. Rzeczone żółtka przełożyłem do miseczki i rozdrobniłem je widelcem dodawszy musztardę, majonez, koperek, sporo pieprzu i odrobinę soli. Na koniec dodałem kawałeczki łososia i delikatnie wymieszałem. Tak przygotowanym farszem wypełniłem połówki jajeczne. I gotowe!







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz